Στυλιανός – Ιωάννης Γ. Κουτνατζής

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 

Κάτοχος πτυχίου Νομικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (με το βαθμό «άριστα»), LL.M. από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard, και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου με τη διάκριση «summa cum laude» (άριστα). Έχει τιμηθεί για τη διδακτορική του διατριβή με το Βραβείο Ernst-Reuter του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου. Έχει διατελέσει υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, του Προγράμματος Fulbright, καθώς και Landon H. Gammon Fellow της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, όπου και έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι επίσης υπεύθυνος έκδοσης του νομικού περιοδικού «Το Σύνταγμα», ενώ από τον Ιούλιο 2012 έως τον Ιανουάριο 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη. 

Έχει δημοσιεύσει αυτοτελή έργα και άρθρα σε ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα ιδίως σε θέματα ελληνικού, συγκριτικού και διεθνούς συνταγματικού και διοικητικού δικαίου και συνταγματικής θεωρίας. Διαθέτει εκτός των προαναφερθέντων τομέων εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα διαπραγματεύσεων, φορολογίας και επενδύσεων.

Από τις 09.07.2019 ο κ. Στυλιανός-Ιωάννης Κουτνατζής βρίσκεται σε αναστολή των δικηγορικών του καθηκόντων και του διδακτικού του έργου καθώς διορίστηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης.

Δημοσιεύσεις

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ Επικεφαλής Στυλιανός – Ιωάννης Γ. Κουτνατζής