ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

-H Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής (Tax Academy) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO)  διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «10 Χρόνια Φορολογικού Πιστοποιητικού Αποτίμηση και Προοπτικές του Θεσμού» την Τετάρτη, 2 Ιουνίου, και ώρα 5.30-7.30μμ.. Παρακαλούμε εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Dub-3IGnR76P95_zKfrP8w . Για την απευθείας παρακολούθηση της εκδήλωσης επισκεφθείτε το Youtube link: https://www.youtube.com/channel/UCvm90iMgbLnjh40kMEFfwlQ . Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τους συμμετέχοντες παρακαλώ πατήστε εδώ

 

-Για να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό στρογγυλό τραπέζι της Ακαδημίας Φορολογίας και Λογιστικής (EPLO) που διεξήχθη την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 με θέμα:  «Η Φορολογία ως Βασικός Πυλώνας του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία», παρακαλώ πατήστε εδώ. Σημαντικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, ο καθ. Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Καθηγητής ΟΠΑ, ο κ. Αλέξης Πατέλης, Προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης (Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος) και ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ Γιώργος Μαυραγάνης. 

 

-Η Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής (EPLO) αρχίζει τη δραστηριότητά της με ένα διαδικτυακό στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Η Φορολογία ως Βασικός Πυλώνας του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία». Σημαντικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι κ. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, ο καθ. Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Καθηγητής ΟΠΑ, ο κ. Αλέξης Πατέλης, Προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης (Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος) και ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ Γιώργος Μαυραγάνης και θα είναι δυνατό να υποβληθούν ερωτήσεις γραπτώς. Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, ώρα 17.00-19.00. Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

-Ιδρύεται η Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής (εν συντομία Φορολογική Ακαδημία) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου με στόχο τη προώθηση της έρευνας στον τομέα της φορολογίας και της λογιστικής και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής απόψεων σε φορολογικά και λογιστικά θέματα με Πρόεδρο της Ακαδημίας και επικεφαλής του Συμβουλευτικού Επιστημονικού Συμβουλίου τον κ. Γεώργιο Σ. Μαυραγάνη. 

Για να δείτε περισσότερα, παρακαλώ πατήστε εδώ

 

-Πρόλογος Γεωργίου Σ. Μαυραγάνη στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα με τίτλο «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί, Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια της συνεργασίας στην ΕΕ» που διοργανώθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας στις 21/4/2017.

Για να ακούσετε τον πρόλογο, παρακαλώ πατήστε εδώ

 

-Ομιλία Γεωργίου Σ. Μαυραγάνη στην 1η Ενεργειακή Ημερίδα για τη Δυτική Ελλάδα στην Πάτρα στις 19/12/2016.

Για να διαβάσετε την ομιλία παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

-Ομιλία Γεωργίου Σ. Μαυραγάνη στη 3η Διημερίδα Ένωσης Ελλήνων Νομικών στις 16/12/2016 με θέμα: ' Η Φορολογική Πολιτική και η Οικονομική Πορεία της Χώρας για τα Επόμενα Χρόνια'.

Για να διαβάσετε την ομιλία παρακαλώ πατήστε εδώ

 

-Ομιλία και παρουσίαση Γεωργίου Σ. Μαυραγάνη στο 3ο Athens Law Forum on Taxation στις 25/11/2016 με θέμα: ' Οι συνέπειες της υπερφορολόγησης'.

Για να διαβάσετε την ομιλία παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την παρουσίαση παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

-Παρουσίαση Γεωργίου Σ. Μαυραγάνη στο Φορολογικό Σεμινάριο που διοργάνωσε η Baker Tilly Greece στις 21/11/2016 με θέμα: 'Τρέχουσες φορολογικές εξελίξεις και φορολογικοί έλεγχοι στην Ελλάδα'.

Για να διαβάσετε την παρουσίαση, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

-Ομιλία Γεωργίου Σ. Μαυραγάνη με θέμα 'Τα Ευρωπαϊκά εργαλεία στήριξης της θαλάσσιας οικονομίας και προώθησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας' στο BlueGrowth-Patras event στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Πάτρα στις 19/11/2016.

Για να διαβάσετε την ομιλία, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

-Ομιλία Γεωργίου Σ. Μαυραγάνη στις 13/11/2016 στο 19ο Forum Ανάπτυξης - Money Show στην Πάτρα με θέμα την επανεκκίνηση της οικονομίας και της οικοδομής - κόκκινα Δάνεια.

Για να διαβάσετε την ομιλία, πατήστε εδώ.

 

-Άρθρο Γεωργίου Σ. Μαυραγάνη και Στυλιανού - Ιωάννη Γ. Κουτνατζή για τη 'Φορολογία των Πλοίων' στη 2η έκδοση του τόμου 'Greek Law Digest: The Official Guide to Greek Law'. 

Για να διαβάσετε το άρθρο στα αγγλικά, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

-Άρθρο Γεωργίου Μαυραγάνη με τίτλο: ''Μια Ρεαλιστική Πρόταση για τη Μείωση της Φορολογίας'' στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής που κυκλοφόρησε στις 12.03.2016.

Για να διαβάσετε το άρθρο, παρακαλώ πατήστε εδώ

 

-Ομιλία και παρουσίαση Γεωργίου Μαυραγάνη με τίτλο: ''Η Ελληνική Οικονομία μετά το 3ο Μνημόνιο και οι Επιλογές στη Φορολογία'' στην εσπερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοίκησης (ΕΙΟΔ) στις 30/11/2015.

Για να διαβάσετε την ομιλία, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την παρουσίαση, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

-Ομιλία και παρουσίαση Γεωργίου Μαυραγάνη με τίτλο: ''Η ελληνική οικονομία μετά το 3ο Μνημόνιο: Ύφεση ή ανάπτυξη με λιγότερη φορολογία;''

στο 7ο Thessaloniki Tax Forum που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Για να διαβάσετε την ομιλία, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την παρουσίαση, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

-Ζητείται νέος/α δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές ή άλλη ειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο και άριστη γνώση τουλάχιστον της αγγλικής γλώσσας. 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ημερομηνία ανάρτησης 11/11/2015.

 

-Παρουσίαση Γεωργίου Μαυραγάνη για τις Οικονομικές Προοπτικές της Ελλάδας μετά το Τρίτο Μνημόνιο - Ευκαιρίες και Προβληματισμοί για Επενδύσεις στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στις 18/09/2015.

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση, πατήστε εδώ.

 

-Συνέντευξη Γεωργίου Μαυραγάνη στην εκπομπή ' Από Μέρα σε Μέρα ' στο κανάλι RIK Sat Κύπρου στις 18/09/2015.

Για να κατεβάσετε το video της συνέντευξης, πατήστε εδώ.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ