Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Ολοκλήρωσε το 2007 το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Τομέα της Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (N.Y.U, ΗΠΑ). Το 2004 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Τομέα του Ναυτικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL, Μεγάλης Βρετανίας), και το 2003 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Τομέα του Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Κάτοχος πτυχίου Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2007 ως συνεργάτιδα του Δικηγορικού Γραφείου Λυκουρέζου Στο πλαίσιο της συνεργασίας της αυτής υπήρξε υπεύθυνη χειρισμού δικογραφιών της συστημικής τράπεζας Alpha Bank, χειρίστηκε ποικίλης φύσεως υποθέσεις σχετιζόμενες με διεκδικήσεις και αντικρούσεις αξιώσεων από επιχειρηματικές κ’ άλλες εμπορικές συμφωνίες (leasing, franchise, επισφάλειες), ενδο-εταιρικών διαφορών σε εμπορικές εταιρίες, διαφορών βιομηχανικής ιδιοκτησίας (σήματα & διακρ. γνωρίσματα σε επίπεδο αστικών & διοικητικών δικαστηρίων, αθέμιτου ανταγωνισμού και πνευματικής ιδιοκτησίας), καθώς και διαφορών από χρονομεριστική μίσθωση.

Συστηματική είναι η ενασχόλησή της με υποθέσεις κληρονομικού, εμπραγμάτου δικαίου, και οικογενειακού δικαίου, καθώς και αστικής ευθύνης ιατρών, και δικαίου αλλοδαπών και ιθαγενείας. Υπήρξε μέλος της ομάδας ΣΔΙΤ του Δικηγορικού Γραφείου Λυκουρέζου.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004. Έχει συμμετάσχει σε σειρά σεμιναρίων. Ενδεικτικά αναφέρονται: 09.2018, 43o Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων, με θέμα: «Ζητήματα Αναγκαστικής Εκτέλεσης», Λευκάδα, 09.2015, Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA), με θέμα: “EU Gender Equality Law”, Τρίερ, Γερμανία, 02.2009, Επίκαιρα ζητήματα Δικαίου Κατάστασης Αλλοδαπών, Αθήνα, 05.2008, Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών & Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, διημερίδα με θέμα: «Οι αλλοδαποί μετανάστες και η ελληνική έννομη τάξη», Σέρρες, 05.2008 Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου & Δικηγορική Εταιρεία Κελεμένης & Συνεργάτες, Διεθνές Συνέδριο για την ενέργεια με θέμα: «Ενέργεια χωρίς σύνορα: H απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού και οι προκλήσεις για το ρυθμιστικό πλαίσιο, τον ανταγωνισμό και την ασφάλεια εφοδιασμού», Αθήνα.

 

Ερευνητική Δραστηριότητα (ενδεικτική):

1.       Διπλωματική Εργασία στο πανεπιστήμιο NYU της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ με θέμα : «Well Known Trademarks», Νέα Υόρκη 2007.

2.       Διπλωματική Εργασία στο πανεπιστήμιο του UCL της Μεγάλης Βρετανίας με θέμα: «Digital Signatures», Λονδίνο 2004.

3.       Διπλωματική Εργασία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Σχολή, με θέμα : «Οι διατάξεις για την έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων στο δίκαιο της πώλησης μετοχών», Αθήνα 2006.

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ Συνεργάτες Ευαγγελία Μ. Μπέσιου